I fokus med tidigare kunder

 

Intervju med Peter, som gått personlig coaching. (Personen i fråga heter något annat av sekretesskäl.)

 

Vilka nya synsätt har du på omgivningen, dig själv och andra?
Mig själv: Jag börjar förstå vilka olika masker jag använt mig av för att dölja mina svagheter och för att bli omtyckt/accepterad av omgivningen. Jag börjar sakta se mig själv. Jag börjar sakta se vad jag har gömt mig för. Jag börjar sakta acceptera mig själv, och kanske tom älska mig själv för den jag är.

Andra/Omgivningen: Omgivningen känns inte längre som en scen. Det känns inte som att jag behöver tänka på mitt uppförande lika mycket = mer focus på omgivningen = mer närvarande. Konversationen med andra känns mer äkta. Det känns inte heller som att jag behöver dömma andra lika mycket. Vet inte om dömmandet har något att göra med att jag försökte dölja mina egna svagheter, men det känns iaf skönare nu iaf att umgås med andra. Det har frigjorts så mycket plats i mitt huvud.

Vad har samtalen gett dig? På vilket sätt har du utvecklats?
Uff..De har gett mig mer än jag någonsin vågade hoppas på. Jag tänkte att jag ger det 2-3 ggr, han kommer ändå inte hitta något fel på mig, det är fel på omgivningen. Vad vet Andreas, han är för ung för att kunna hjälpa mig. Men men.. Ett stort ego med en stark försvarsmekansim har varit mitt starkaste vapen hela livet och det har tydligen inte tagit mig långt. Eftersom jag var så uppgiven så var jag villig att ge det en chans. Det kunde inte direkt bli värre.

Jag trodde att jag visste allt om mig själv, men till min stora förvåning så hade jag fel. Jag fattar inte hur min hjärna har kunnat ta såna beslut och bilda en identitet som jag inte är, utan mitt godkännande. Det känns som att någon annan har styrt mig. Som att det inte var jag själv som gjort dessa valen i livet. Det är ganska skrämmande. Men mycket befriande nu när jag kan se vad som hänt! Jag känner att jag blivit ärligare mot mig själv. Känner inte sån press på att behöva vara någon. Jag har börjat tro, tro på mig själv. Tro på att jag någon gång kommer kunna känslor igen och leva ett lyckligare liv.

Vad upplever du denna sorts samtal ger dig i förhållande till andra kurser, coacher, terapeuter? Jag har inte erfarenhet av andra metoder, men jag gillar verkligen det Andreas gör. Det är så sjukt effektivt. Det känns inte så pressande då han frågar mig massa frågor som jag inte kan koppla ihop vad han vill få ut från dem, på så sätt kan jag inte aktivera försvarsmekanismen medvetet/undermedvetet. Det blir också ganska mycket metaforer, vilket jag lättare kan ge svar på utan att det blir personligt. Även detta är ett bra sätt för att inte få mig att gå in i defensiven.

Vad skulle du säga till andra om det du har upplevt? 
Det är en väldigt befriande upplevelse att få prata ut på detta sättet. Det pressar inte mig till något, utan problemet och lösningen kommer nästan fram av sig själv när jag minst anar det. Som sagt, det är väldigt häftigt att inse vad jag har hållt på med i hela livet undermedvetet, och nu när det kommit fram till ytan så är inte monstret så farligt som det verkade. Och tillslut så blir han kanske min vän J. Det finns inget jag skulle rekomendera någon så starkt som att testa på detta. Detta är det bästa som någonsin hänt mig. Det känns som en så otrolig lättnad. Jag har rekomenderat alla mina vänner om detta. Jag har tom erbjudit dem att jag betalar första samtalet om de inte gillar det. Så mycket tror jag på denna metoden. Tråkigt nog väntar de flesta tills de nått botten, istället för att förbättra livet NU.

Om coachen?
Jag gillar Andreas! Han känns väldigt professionell och genuin. Samtidigt som han är väldigt lättsam att prata med. Det känns verkligen som att han är närvarande. Det känns som att han hjälper till för att han verkligen vill det, inte för att han måste.

buy email lists